Hosszas várakozás után végre sikerült eljutnom idén egy rövid ,de tartalmas 24 órás horgászatra egyik általam kedvelt vízre a Tokaji Kovács tóra. Foglalásomat már tavasszal megtettem. Mivel a tavon csak 3 faház van kialakítva ,ezért hamar betelnek a foglalások szinte egész évre.

Erre a rövid horgásztúrára egy kisebb baráti társaságot hívtam magammal,biztosítva a felejthetetlen,jó hangulatot.

 

Délután 18:00-ra érkeztünk meg,gyors kipakolást követően barátaim már 19:00-ra  be is vetették szerelékeiket a vízbe.Tomi és Tibi inkább  a finomszerelékes horgászatot részesítették előnyben.Tomi a tó  sarkát próbálta vallatni ,míg Tibi a parttól kb 40-50 méterre alakította ki az etetését.

Nem sokat kellett várni az első kapásra,Tominak bedobást követően 15 perccel elhúzta egy érdeklődő a szerelékét,de sajnos a stég előtt sikerült meglógnia.

A kapást látva sietve felcsaliztam botjaim,elővettem a spombot  és a parttól kb 100m-re kialakítottam  etetésemet. Kezdetnek 10 dobást végeztem el,majd helyére kerültek a botok is.

 

Sikerült rövid időn belül megfognunk a túra első halát, aminek nagyon örültünk. Csalizni a már jól bevált King Baits Barack-hal, Onion Liver és T1 bojlikat használtam. 3-4 órás horgászat után bizonyossá vált ,hogy a barack-hal ízesítésűt kell erőltetnem, ezért három botból kettőre azt raktam a horgászat további részében.Míg az etetőkosárba Mikropellet mix+attraktor raktam(méz,vajsav,kagyló ízesítésben).

 

Miután bevetettük az összes szereléket  a kapások szinte folyamatosak voltak.Nagy örömömre szinte csak a nagyok jelentkeztek.A 24órás horgászat izgalmát próbáltuk fokozni,ezért egy kis baráti versenyt rendeztünk egymás között.A délután folyamán  sikerült kisebb előnyre szert tennem  a többiek előtt,ezért úgy gondoltam barátnőmnek is adok esélyt halat fogni,hátha meg tudom szerettetni vele is a horgászatot. Megvártuk a következő kapást és  bevágást követően neki adtam,hogy fárassza ki.

Büszkén mondhatom,hogy élete első halát sikeresen ki tudta fárasztani,kisebb segítséggel, amire én nagyon büszke vagyok!

 

 

Eljött az éjszaka,sajnos a halak kapókedve is legyengült.Az éjszaka folyamán 3 kapásomból mindössze csak 1 nagyobb 9-10kg körüli pontyot sikerült kifognom,míg társam Tibi éjféltől 03:00-ig szinte folyamatosan fogta a szebbnél szebb halakat.Majd a versenyt szorosabbá téve átvette a vezetést.Tomi is próbált felzárkózni kisebb-nagyobb sikerrel.Viszont kijelenthető ,hogy az éjszaka Tibinek kedvezett leginkább.Viszont ahogy kivilágosodott sorra jelentkeztek a kapások mindhármunknál.

 

Majd ahogy telt az idő a halak újra behúzódtak a tó közepe felé,ezért sajnos Tibi és Tomi kapásainak száma drasztikusan lecsökkent ,míg nekem sorba jelentkeztek a halak.Előfordult ,hogy egyszerre mindhárom botomat elhúzta egy-egy nagyobb ponty,így barátaim segítségét igénybe véve sikerült halvesztés nélkül partra terelni őket.Ezért rövid időn belül sikerült hatalmas előnyre szert tennem ,így a verseny izgalma a végére már abba maradt,de a horgászatot boldogan folytattuk tovább.

 

A horgászat további részében a szél megerősödött,gyenge eső kíséretében folytattuk a horgászatot.

A túra végét összegezve sikerült 286kg összfogást produkálnunk ,ami kb 25-30halat jelentett.Ebből 7db volt 10+-os.(14,8kg-12,7kg-11,1kg-10,7kg-10,4kg-10,2kg-10,1kg)

Tomi  =        48kg  - 6,8kg-os átlag.

Tibi    =         88kg – 7,3kg-os átlag.

Ákos =        150kg -  8,8kg-os átlag.

(Az általam kifogott 17db halból: 14db barack-hal,2db Onion liver,1db T1 bojlira éhezett meg.)

 

A túra legnagyobb halát barátomnak Tominak sikerült kifognia a botommal,amíg távol voltam súlya 14,80kg volt.Szintén a barack-hal bojlit húzta el.

 

Nagyon jól éreztük magunkat,tartalmas horgászatban volt részünk.A King Baits termékei ismét bizonyították fogósságukat.Etetőpelletei behúzták az etetésemre a halakat és huzamosabb ideig ott is tartották őket ,míg a horogra szánt bojliknak szintén nem tudtak ellenállni.Valamennyire sikerült szelektálni is a halakat,mivel 8,8kg-os átlagfogást sikerült elérnem.

Sajnos az áhított koi pontyokból nem sikerült lencsevégre kapnom egyet sem, de a jövőben biztos visszatérünk erre a csodás vízre! Tudom,hogy tartogat még számunkra meglepetéseket és boldog pillanatokat.

Görbüljön mindenkinek!!!

 

Írta: Pandy Ákos - King Baits