Évek óta rendszeresen járunk a csapattal közös horgászatokra, amely tesztelés és edzés céljait szolgálja. Jelen esetben is jó alkalmat kínált erre a feladatra a Rab tavon rendezett páros feeder verseny, nem beszélve a megmérettetés lehetőségéről. 20 csapat részvételével indult a sorsolás, amely nekünk a keresztgáti szektort adta. Ezzel egyértelművé vált a múltbeli tapasztalatok alapján, hogy legjobb esetben is a 3. hely lehet a cél, ami eléréséért mindent igyekeztünk megtenni. A taktikánk a következő volt...Én a partszéli keszeg és kárászhorgászatot picker bottal, István a távolabbi method technikát horgászta olyan távolságban, amelyet kis gombócokkal, csúzlival folyamatosan etetni tudott. A szerelék 80m távolságra volt kiakasztva. Alapozásnak 40 gombóc került a vízbe, majd 2 óránként 20 db követte. Az etetést a T1 Method Feeder etetőanyag és 6mm-es halas pellet keveréke alkotta. A kosárba Method Feeder Halibut-Szardínia etetőanyag került. Horogcsaliként egy hóember varriáció került a hajszál előkére. A mindenki által jól ismert Puha Fluo Ponty pellet Hot Shot ízesítésben, amely lebegő, alá pedig egy 2014-ben piacra kerülő puha pellet süllyedő változata került Robin Redes és Mézes ízesítésben, váltogatva. Horogállósága kiválló, több teszthorgászaton bizonyított eddig is. Én a partszéli horgászatra koncentráltam az etetést (kb.15m-re), amely az általunk fehérhalakra használni szokott Extra Dévér és Extra Feeder 1:1 arányú etetőanyag keverékéből állt. A csali csonti, pinki, giliszta volt váltogatva.

 

Félidei eredményünk a 6,7kg-os pontyal együtt 22950g-ra rúgott, amely 5 pontyból és fehérhalakból állt. A szomszéd csapat 20kg-ot mérlegelt, érezhető volt a szoros szektoreredmény.

 

A 4 mérés alapján összfogásunk 44022g lett, amellyel megnyertük a szektorunkat. Nagyon egyenletes szektoreredmények alakultak ki. Minden csapatnak gratulálunk!

 

Összetett 3.helyezés.

 

Gratulálunk az első és második helyezett csapatnak, akik éltek a pálya adta lehetőséggel és a miénkhez képest dupla súllyal nyerték szektorukat!

Nagyon jó peca és eredményes nap volt.

 

 

Üdvözlettel:

Nagy László

Tari István

King-Baits Team

 

Fotók: Patkó Ildikó