Mivel munkám Németországba szólított, így kénytelen vagyok külhonban űzni szenvedélyemet, a horgászatot. Két munkatársammal, Hartung Zolival és Horváth Balázzsal látogattuk meg az érintetlen, vad Visenfeld-i tavat.

Az etetést csúzlival és parittyával oldottuk meg. Gyorsan oldódó epres és mézes Blast pellet és Narancsos-Halas Elit pellet, valamint Amúr Speciál és Barack-Hal bojli az alapozó etetésünk darabosabb része, amit a Ponty Tutti-Frutti, a Basic Piros Ponty és Tigrismogyorós etetőanyaggal ragasztottunk össze. Természetesen az Aminobuster sem maradhatott el, amely Banános ízesítésű volt.

Az első halat egy tutti-fruttis Elit Pelettel fogtuk.

Az etetés beérése után szinte mindegy volt, mit tettünk a horog alá. Az viszont egyértelműen tapasztalható volt, hogy ha epres horoggyurmát gyúrtunk az előkére és lehúztuk a horog fölé, akkor sokkal gyorsabban jött a kapás. 24 órás horgászatunk nagyon eredményes volt. Az összfogásunk meghaladta a 80 kilogrammot. A legnagyobb halunk 8,5kg-os, a legkisebb 3,5kg-os volt. A halak nagy része 5kg és 7kg között mozgott.

Néhány kép a teljesség igénye nélkül:

 

 

 

Vasárnap este fájó szívvel fejeztük be a horgászatot, amely örök élmény maradt számunkra a bajor hegyek közötti vadregényes tavon, amely titkait megfejtette egy palócföldi és két Balaton-felvidéki magyar srác.

 

A King-Baits termékek Németországban is azokat a kiváló eredményeket hozták, mint a Magyarországi horgászataim során.

 

Horgászüdvözlettel: Koós Lajos, King-Baits Fun Club

Straubing Németország, 2010. szeptember