Az idén először leültem végre horgászni Maconkán. Egy bojlis botot és egy matchbotot vettem elő. Helikopter végszerelékre King-Baits T1-es Bojlit csaliztam és T1-es Stick mixet kevertem 2 kg-ot amihez tettem fél kiló X Mix Universalt , darabolt olvadó és főzött eper-tintahal, bacon ízesítésű bojlit, natúr magmixet.

Ezt parittyával 100 méterre beetettem, lőttem rá fél kiló olvadó bacon ízű bojlit is. Matchbotos etetésem 30 méterre lőttem ami 2kg Univerzál 1 kg Extra ( kb. 30 % pörkölt, olajos mag tartalma van!) és magmix volt külön ízesítés nélkül egy kis csontival,darabolt bojlival,pellettel.  

Kingbaits X-mix Universal etetőanyag

 

Preston match bot, Mivardi orsó, 18 grammos furulya antennás úszó,16-os főzsinór,15-ös előke, Maver Katana 16-os horog,csonti csali. Használtam King-Baits dippeket is, ma a T1 Dip volt a favorit.

Különböző ízesítésű dippek és horogravalók

 

A nap folyamán csak pontyok jöttek matchen kb. másfél kilóig. A bojlira nem akadt egész nap érdeklődő. 17 óra után megjött Tari Pista barátom , nem értette miért érintetlen egész nap a bojli. Én sem vártam csodát de fél hat után egy ejtős kapásra vágtam be, lomhán, erősen húzott a hal. 10 perc múlva már szákban volt a 8 kg-os tükörponty. Kellemes meglepetés volt a nap végére.

Gyönnyörű egészséges tükörponty

 

Maconka 2009.04.20. Kaba Péter Érsekvadkert