Közeledvén a döntő időpontjához, több telefonhívás alapján újfent kitesszük a döntőre vonatkozó szabályrendszert és részletes programot.

A szabályrendszer egyetlen pontban módosul, mégpedig a 13. pontban. A szektorideg hal csakis az adott versenyző jobb és bal oldalára eső másik versenyző szektoraig érvényes. Amennyiben bármely oldalon a második versenyző szektorát is eléri az akasztott hal, az ÉRVÉNYTELEN!

Erre a módosításra a tapasztalatok alapján szükség van. Valahol határt kell szabni a viták elkerülése végett, a hallal való mászkálásnak.

 

A verseny szabályai:

A verseny egyéni verseny, de minden horgásznak lehet egy segítője. A segítő azonban nem etethet, nem dobhat be, nem horgászhat, továbbá nem szákolhatja meg a versenyző halát valamint előre felcsalizott tartalék botot nem adhat a versenyző kezébe, a csalizást minden esetben a versenyzőnek kell elvégeznie. 

Horgászni egyetlen feeder- vagy picker bottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.

Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található. A súlynélküli gubancgátló használata tilos! A végszereléken egyetlen horog lehet.

Az alapozó etetés időtartama alatt – horgászbottal bejuttatható – etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző dudaszóig ki kell venni.

Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint a halradar használata.

Lengőspicces bot használata nem engedélyezett.

Etetni kizárólag kézzel, csúzlival, PVA segédeszközök alkalmazásával és etetőkosárral lehet.

A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 17 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender, pellet, olvadós bojli, stb.) és a horgászföld is!

Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 4 liter lehet, amelyből maximum 1 liter lehet a szúnyoglárva.

A versenyen bojli csak olvadós változatban használható.  

Az értékelésbe minden kifogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni, és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!

Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Kifogásukat a szektorbíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.

Szektoridegen hal minden esetben bele számít a mérlegelésbe, amennyiben a két  szomszéd versenyző óvással nem él. Az óvás díja 6000 Ft, amely jogos bizonyított esetben, kivizsgálás után vissza jár.     Fentiek alapján módosult!!!!

A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata minden résztvevő számára kötelező! A versenyzők kötelesek sűrű szövésű, nagy átmérőjű merítőt használni a termetes halak szákolása során. Óvjuk, védjük a tavak halállományát!

A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, amelyet a viták elkerülése miatt a szomszéd versenyzők felé a versenyző jelezni köteles. A fárasztás időtartama a lefújás után maximum 15 percig lehetséges.

Az igazságos értékelés érdekében a versenypálya minden esetben három szektorra lesz osztva.

Versenyek részletes programjai:

5:30-6:00 Gyülekező és regisztráció

6:00-6:30 Sorsolás

6:30-7:30 Helyek elfoglalása, felkészülés

7:00-7:15 Etetőanyag és élő anyag mennyiség leellenőrzése

7:30-8:00 Alapozó etetés

8:00-16:00 Horgászverseny

16:00-16:30 Mérlegelés

17:00-18:00 Vacsora, Eredményhirdetés

 

Kérek mindenkit, aki bejutott a döntőbe és még nem jelezte visza a részvételi szándékát, az mindenképp tegye meg! Ha nem jön, azt is, mivel a soron következőktől veszi el a lehetőséget!  

 

Kurusta Sándor, Kurusta Viktor és Kaplárik Iván korrektül jelezte egyéb elfoglaltságuk végett való távolmaradásukat. 

Helyettük jogot szerzett Heizer Izidor, Pupák István és Pápay Ferenc a részvételre, mivel Ők következnek a Nyugati Selejtező eredmény listáján! Amennyiben valamelyikük nem kíván részt venni, ez tovább tolódik! Kérem jelezze mindenki ezen indok miatt részvételi szándékát! 

Aki nem jutott be vagy nem is vett részt, az részt vehet a Light Döntőn, amely szponzorálását Tóth Laci barátom vállalta fel! Köszönet érte!

 

Eddigi jelentkezők a Light döntőre: Szegedről 4 fő, Szlovákiából 8 fő. Még 2-3 nevező befér!

 

A Maconkai víztározón a helyreállt vízszint lehetővé teszi, hogy mindkét döntőt a Gáti versenypályán rendezzük meg.

0-400m-ig a Triatlon Döntő, 420m-től Triatlon Light Döntő.

 

A versenyre nevezni mindkét napra a helyszínen elegendő, 05:30tól, de mégegyszer kérlek benneteket, jelezzétek részvételi szándékotokat!  

Tari István

+3630/995-75-73