A nagy fokú érdeklődésre való tekintettel kiírjuk 2013-as versenyünk tervezetét. Nem szeretnénk a pontszerző versenyek időpontjaival egyező dátumot, így az első forduló kivételével a második és harmadik fordulónak csak a helyszínét közöljük. A pontos dátum a későbbiekben, egyeztetés után kerül kiírásra. Többek kérésére a helyszínekben is történik változás. Megrendezésre kerül még a három fordulón kívül egy extra forduló is King-Baits Feeder Triatlon Extra néven, amire csak az alábbi két módon lehet nevezni:

-1.lehetőség: Valamelyik fordulón Szektor 1-3.helyezést kell elérni.

-2.lehetőség: Mind a három fordulón részt kell venni. 

Az extra forduló egy különálló verseny. Értékelése is ezen elvek szerint történik.

 

I.King-Baits Feeder Triatlon Kupa helyezettjei

 

IV. Feeder Triatlon Kupa helyszínei:

-1.forduló: 2013.04.21. Ludányhalászi - pontyos tó (Jó edzéslehetőség az egy héttel előtte megrendezésre kerülő verseny!)

-2.forduló: 2013.Május-Június Rab horgásztó (Pontos dátum később!!)

-3.forduló  2013.Július-Augusztus Harsányi horgásztó (Pontos dátum később!!)

 

I.King-Baits Feeder Triatlon Extra, Maconka: Tervezett időpont: 2013.Október 

II.King-Baits Feeder Triatlon Kupa helyezettjei

 

 

 

Versenykiírás:

 

IV. King – Baits Feeder Triatlon Kupa

 

A King – Baits szervezésében kerül megrendezésre három fordulóban és három helyszínen. A verseny egyes fordulói önmagukban is díjazva lesznek (szektor első három helyezett, kupa), de a végső helyezések a három forduló szektor helyezései alapján dőlnek el. A három forduló szektorpontjai összeadódnak. Pontegyenlőség esetén a fogott összsúly dönt. Ha valamelyik versenyző nem vesz részt egy fordulóban, akkor a résztvevők száma + 0,5 pont + 0 g fogott súly kerül azon versenyen a neve mellé. Minden forduló három szektorban, 8óra időtartamban kerül megrendezésre.

 

Verseny helyszínek és időpontok: 

- 2013.04.21. Ludányhalászi Pontyos tó

- 2013.??.??. Rab Horgásztó

- 2013.??.??. Harsányi Horgásztó

 

Nevezési díj: 10.000 Ft/fő fordulónként, amelyet 2013. február 28-ig kell a megadott címre eljuttatni rózsaszín postai utalványon. A nevezésről minden versenyző részére számlát állítunk ki.  

 

Díjazás: Minden forduló szektor (1-3.) helyezettje kupát kap. A végső értékelésben az első három helyen végző versenyző nagy értékű kupában és pénzjutalomban részesül, amelynek összege a 3 versenyen résztvevő versenyzők létszámától függ.  

 

A nevezési díj tartalmazza a verseny időtartama alatt a pályabérleteket, továbbá a versenyzők számára minden fordulóban a vacsorát, kupákat, rendezési költségeket. A fennmaradó összeg a jogszabályokban előírt járulékok levonása után maradéktalanul kiosztásra kerül! 

A verseny szabályai:

 

A verseny egyéni verseny, de minden horgásznak lehet egy segítője. A segítő azonban nem etethet, nem dobhat be, nem horgászhat, továbbá nem szákolhatja meg a versenyző halát valamint előre felcsalizott tartalék botot nem adhat a versenyző kezébe, a csalizást minden esetben a versenyzőnek kell elvégeznie. 

Horgászni egyetlen feeder- vagy picker bottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.

Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található. A súlynélküli gubancgátló használata tilos! A végszereléken egyetlen horog lehet.

Az alapozó etetés időtartama alatt – horgászbottal bejuttatható – etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző dudaszóig ki kell venni.

Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint a halradar használata.

Lengőspicces bot használata nem engedélyezett.

Etetni kizárólag kézzel, csúzlival, PVA segédeszközök alkalmazásával és etetőkosárral lehet.

A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 34 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender, pellet, olvadós bojli, stb.) és a horgászföld is!

Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 4 liter lehet, amelyből maximum 1 liter lehet a szúnyoglárva.

A versenyen bojli csak olvadós változatban használható.

A minimális meghorgászandó távolság 10 méter.

Az értékelésbe minden kifogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni, és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!

Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Kifogásukat a szektorbíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.

Szektoridegen hal minden esetben bele számít a mérlegelésbe, amennyiben a két  szomszéd versenyző óvással nem él. Az óvás díja 6000 Ft, amely jogos bizonyított esetben, kivizsgálás után vissza jár.  

A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata minden résztvevő számára kötelező! A versenyzők kötelesek sűrű szövésű, nagy átmérőjű merítőt használni a termetes halak szákolása során. Óvjuk, védjük a tavak halállományát!

A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, amelyet a viták elkerülése miatt a szomszéd versenyzők felé a versenyző jelezni köteles. A fárasztás időtartama a lefújás után maximum 15 percig lehetséges.

Az igazságos értékelés érdekében a versenypálya minden esetben három szektorra lesz osztva.

Versenyek részletes programjai:

5:30-6:00 Gyülekező és regisztráció

6:00-6:30 Sorsolás

6:30-7:30 Helyek elfoglalása, felkészülés

7:00-7:15 Etetőanyag és élő anyag mennyiség leellenőrzése

7:30-8:00 Alapozó etetés

8:00-16:00 Horgászverseny

16:00-16:30 Mérlegelés

17:00-18:00 Vacsora, Eredményhirdetés

 

1.forduló nevezési határideje 2013.február 28-a, amelynek elfogadásáról a befizetés megérkezése után visszaigazolást küldünk.

 

Befizetési és Nevezési Információ: +3630/995-75-73 , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , www.kingbaits.hu

 

III.King-Baits Feeder Triatlon Kupa győztesei

 

I.King-Baits Feeder Triatlon Extra versenykiírás:

A verseny 1 fordulós és szabályzata mindenben megegyezik a Triatlon szabályzatával.

A díjazás: A három Szektor első helyen végző versenyző nagy értékű kupában és pénzjutalomban részesül egyenlő mértékben, amelynek összege a versenyen résztvevő versenyzők létszámától függ.

Nevezési díj: 10.000Ft

 

Információ a King-Baits oldal fórumán avagy a +3630/995-75-73-as telefonszámon!

 

Minden résztvevőnek sok sikert kíván a King – Baits Team!

Tari István

King-Baits