XII. King–Baits Feeder Triatlon Nemzetközi Kupa

2021-ben is megrendezzük népszerű versenyünket, amelynek mind három fordulóban a törökbálinti Horgászpark ad helyszínt. A tó sajátossága és mérete miatt maximum 63 fő nevezését tudjuk fogadni. Ebből adódóan 3 db 21 fős szektorra lesz a pálya osztva. A versenyzők a szokásos módon minden fordulóban elért szektor helyezésüket és fogott súlyukat viszik tovább, amely összeadódik és ez alapján derül ki a végső sorrend. Pontegyenlőség esetén a nagyobb fogott összsúly dönt. Minden forduló 8 órás időtartamban lesz megrendezve!

Az összetett 1-5.helyezettet díjazzuk kupákkal és készpénz jutalommal az alábbi módon: 

1.helyezett: Bruttó 250.000.- Ft

2.helyezett: Bruttó 200.000.- Ft

3.helyezett: Bruttó 150.000.- Ft

4.helyezett: Bruttó 100.000.- Ft

5.helyezett: Bruttó 50.000.- Ft

A nyeremények Bruttó összegek, amelyek után a törvényben meghatározott járulékokat befizetjük, így mindenki adózott jövedelemként kapja meg nyereményének nettó értékét! A fenti összegek változhatnak a nevezők számának függvényében!   

Nevezési díj: fordulónként: 10.000 Ft amelyről nyugtát, igény esetén számlát állítunk ki.

A nevezési díj tartalmazza a verseny időtartalma alatt a pályabérleteket, kupákat, rendezési költségeket, valamint a végső díjazást.

 A versenyek időpontjai:

-2021.07.11.

-2021.09.05.

-2021.10.24.

Versenyszabályzat:

A verseny egyéni verseny, de minden horgásznak lehet egy segítője. A segítő azonban nem etethet, nem dobhat be, nem horgászhat, továbbá nem szákolhatja meg a versenyző halát valamint előre felcsalizott tartalék botot nem adhat a versenyző kezébe, a csalizást minden esetben a versenyzőnek kell elvégeznie. 

Horgászni egyetlen feeder- vagy picker bottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat. Alkalmazható a method és a hosszú előkés szabályzat is, kivéve az etető anyag és csalik mennyisége melyek a 7. és 8. pontban megtalálhatóak!    

Kizárólag olyan csúszós végszereléket lehet használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található. A súlynélküli gubanc gátló használata tilos! A végszereléken egyetlen horog lehet.

Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint a halradar használata.

Lengőspicces bot használata nem engedélyezett.

Etetni kizárólag etetőkosárral lehet. Külön etető bot használható bármilyen típus, de egyszerre a vízben csak egy szerelék lehet.  

A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 17 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender, pellet, bojli, stb.) és a horgászföld is!

Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 4 liter lehet, amelyből maximum 1 liter lehet a szúnyoglárva. Az 1 liter limitbe a tűző szúnyog is beleértendő!

A versenyen bojli maximum 14mm-es átmérőben használható.  

Az értékelésbe minden kifogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni, és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!

Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Kifogásukat a mérlegelőknek jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.

Szektoridegen hal minden esetben bele számít a mérlegelésbe, amennyiben a két szomszéd versenyző óvással nem él. Az óvás díja 6000 Ft, amely jogos bizonyított esetben, kivizsgálás után vissza jár. A halat fárasztó versenyző kizárólag szektorán belül tartózkodhat. Amennyiben elhagyja szektorát, a fogott hal érvénytelen, nem mérlegelhető.   

A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata minden résztvevő számára kötelező! A versenyzők kötelesek sűrű szövésű, nagy átmérőjű merítőt használni a termetes halak szákolása során. Óvjuk, védjük a tavak halállományát!

A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, amelyet a viták elkerülése miatt a szomszéd versenyzők felé a versenyző jelezni köteles. A fárasztás időtartama a lefújás után maximum 15 percig lehetséges.

 

Versenyek részletes programjai:

5:30-6:00 Gyülekező és regisztráció

6:00-6:30 Sorsolás

6:30-7:30 Helyek elfoglalása, felkészülés

7:00-7:15 Etetőanyag és élő anyag mennyiség leellenőrzése

7:30-8:00 Alapozó etetés

8:00-16:00 Horgászverseny    

16:00-16:30 Mérlegelés       

17:00 Eredményhirdetés 

 

Befizetési és Nevezési Információ: +3630/995-75-73 , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

A verseny népszerűsége és a törökbálinti tó felkapott mivolta miatt a részvétel biztonsága érdekében tanácsos előzetesen nevezni! A beérkezett nevezési díjak adják meg a nevezési sorrendet!    

Minden résztvevőnek sok sikert kívánok! Tari István, King-Baits