Hosszú kihagyás után végre horgászom. Még az sem gond, hogy a dátum November közepe és hajnalonta már fagy. Az óvatos kapások miatt horgászatomat picker botokra, 0,8-as előkére és 18-as, 20-as horgokra alapoztam. Etetőanyagom a már jól bevált King-Baits Extra Feeder, Nagy Dévér Method Mixer Liquid-del keverve. Csalinak gilisztát, csontit és Dévér Speciál Match Dippet terveztem szintén a saját kínálatunkból. A horgászatot alapozással indítottam, amely kizárólag etetőanyagból állt. A távolság körülbelül 20 m. 

Az alapozás befejezése után kb. negyed órára volt az első kapásom. Meglepetésemre rögtön egy koi jelentkezett 3 szem fehér csontkukacra, amelyet a keszegek között még 3 társa követett. A csali minden esetben 3 szem fehér csonti. A keszegek furcsa mód 1-2 szem sárga és piros csonkukacra támadtak. 

A dévérek mondhatni folyamatosan jelen voltak, de ahogy telt az idő már kizárólag az 1 szem csontit díjazták. Megkívánták a dippet, lényegesen gyorsabban hajlott a spicc, ha mártottam. A giliszta nem hozta a várt eredményt, az ilyenkori hideg vizekben be szokott válni, most azonban 2 termetes kárász kivételével semmi nem izgult rá. Ez számomra eléggé meglepő. Összességében a pontyokon kívül 15 kg-ot meghaladó fehér hal zsákmányom nagyon kellemessé tette a mai pecámat.

 

 

Sok sikert kívánok mindenkinek a hideg vízi horgászatokhoz!

 

Üdvözlettel: 

Nagy László

King-Baits Team