„Sajnos véget ért, szívesen maradnék még egy hétig…J” – mondták a kis horgászok, bár nem beszéltek róla, de véleményem szerint ugyanezt érezték a táborvezetők is, amikor elérkezett a 2012-ben már negyedik alkalommal megszervezett Bojlisuli utolsó vízparton töltött éjszakája. Bátran kijelenthetjük, hogy egy minden szempontból kivételes táboron vagyunk túl! Aki kíváncsi arra, hogy hogyan is alakult a 16 főből álló Team 6 napot felölelő horgászata, az tartson velünk és minden részletre fény derül…

 

 

Együtt a 2012. évi IHP Bojlisuli csapata

 

Az Izsáki Horgász- és Pihenőpark immáron negyedik alkalommal hirdette meg az elsősorban gyerekeknek szóló Bojlisuli programját, amelyre az idei esztendőben 18 gyerek jelezte részvételi szándékát, de sajnos két fő megbetegedése miatt 16 fő érkezett meg a 2012. június 25-én, hétfő reggeli gyülekezőre. Az előző táborokban is részt vevő gyerekek már ismerősként, barátként üdvözölték egymást, az újak pedig gyorsan ismerkedtek a többiekkel. A közös reggeli elfogyasztását követően a szervezők és táborvezetők köszöntötték az egybegyűlteket, utána pedig elindult a kétfős csapatok szerveződése, valamint a horgászhelyek kisorsolása.

 

 

Elindult a sorsolás,

 

 

majd egyik csapatot követően…

 

 

…érkezett a következő csapat és így tovább…

 

Megkezdődött a tábor felállítása, amelyben a szülők is aktívan segítették gyerekeiket, ezt követően pedig mindenki lázasan készült a pontban 12:00-kor induló házi verseny, vagyis maga a horgászat megkezdésére.

 

 

Mindenki pakol, készül a tábor

 

 

 

 

A szülők is kivették részüket a sátrak felállításában

 

Sorban kerültek elő a különböző botok, orsók, bottartó leszúrók, állványok, melyek már a gyerekekkel együtt már csak a dudaszóra vártak.

 

 

Készülődik a 4. állásban a Kifogjuk Team…

 

 

valamint a 3. állásban a Kondor Carp Team

 

A táborvezetők a horgászat megkezdése előtt gyorsan felmérték a különböző csapatok felkészültségét, és segítettek a felszerelések helyes összeállításában, valamint mindenkivel átvették ezeknek az eszközöknek és felszereléseknek a helyes használatát és végül ismertették a legfontosabbat, a hallal való kíméletes bánásmódot is!

 

Elérkezett az idő, 12:00-kor dudaszóra röpködtek a végszerelékek az előre bójázással kialakított csapatonkénti szektorokba. A verseny alatt a csapatoknak a számukra kijelölt szektorokon belül kellett pecázniuk, 2db horgászbottal csapatonként. Kizárólag a pontyok számítottak bele a versenybe, amelyek alsó súlyhatára 3 kg volt. Nem kellett sokáig várni az első halra, ugyanis az 1. horgászhelyen tanyázó Kis Csávók Team a kezdést követően 15 perccel már fárasztottak és szákoltak, mindjárt egy limiten felüli példányt.

 

 

A tábor első hala, melyet Hunya Ákos fogott, 6,01kg-ot nyomott

 

Ezt követően az öbölben horgászó csapatoknál beindult a halfogás, a mérlegelők egyik horgászállásból a másikba szaladtak az újabb és újabb mérlegelésre váró halakhoz. A minél pontosabb statisztikai értékek elérése érdekében minden egyes halat lemérlegeltek, még azokat is, amelyeknél már szemmel is megállapítható volt, hogy limiten aluli példányról van szó.

 

 

Csizmadia János a Kifogjuk Team tagja egy szép potykával, 4,52kg

 

 

Csicsó Sándor Richárd egyéni rekordját jelentő, 6,34kg-os tükrössel

 

 

Szekera Tamás a Kis Csávók Team tagja egy gyönyörű, 5,23kg-os példánnyal

 

Az időjárás nem kímélte a kis horgászokat, hideg, valamint orkán erejű északi szél és rengeteg eső volt a jellemző egészen kedd délelőttig, amikor is elkezdődött egy kis felmelegedés…

 

A keddi nap még mindig eléggé hűvös idővel indult, de már érzékelhető volt, hogy lassan elvonulnak az esőfelhők és a szél ereje is egyre gyengülni látszott, ezt követően elindult egy kis felmelegedés. Érdekes volt, hogy az öbölben horgászó csapatoknál a kezdést követően éjszaka és nappal is folyamatos volt a halfogás, de a tó keskenyebb részén horgászó csapatoknál csak elvétve volt kapás és halfogás, ami már rögtön a tábor elején komoly helyzeti előnyt jelentett az öbölben horgászók számára. A kedd reggeli összesítéseket követően már 42,08 kg-os összfogásával az 1. állásban horgászó Kiscsávók Team állt az 1. helyen, őket a 2. állásban horgászó Ponty Team követte 38,52kg-os összfogással, a 3. helyen pedig a keskeny rész végén, a 8. állásban horgászó Carp Hunter Team állt.

 

A tábor támogatói sok kiváló minőségű és értékes csalit adományoztak az ifjú horgászoknak, akik folyamatosan egyik csali után a másikat próbálgatták őket, hogy az adott körülmények között melyek működnek a legeredményesebben.

 

 

 

Tari István, a King Baits alapítója rengeteg mixet ajándékozott a gyerekeknek, amelyek kiváló alapot nyújtottak az etetőanyag gombócos etetéseikhez. Tesztelték a Polgár Károlytól, a Gigant Baits alapítójától kapott különböző ízesítésű bojlikat is, amelyekkel kiválóan fogták a halakat, az első két nap nyerő csalija a „Gigant Five” fantázia nevű bojlija volt. Fogásról-fogásra egyéni rekordok dőltek meg!

 

 

A Ponty Team tagjaként Ricsi egy 9,08kg-os tövessel, ami újabb egyéni rekordját jelentette

 

Délutánra egészen kellemessé alakult az időjárás is, mondhatnánk úgy is, hogy Hudomiet János, az Amatőr Bojlisok Klubjának (ABK) alapítója és az SBS Happy Carp Gang meghozták a táborlakóknak a jó időt is, valamint még sok minden mást is…J! Az előadás kicsit döcögősen indult, mivel nehéz volt a gyerekeket egy időben egy helyre összeterelni, köszönhetően a folyamatos kapássorozatnak, amiben éppen benne voltak. Ezt a „problémát” végül a táborvezetők vették kezelésbe, így elindulhatott az előadás.

 

 

Jani, alias Hudo kezdte egy nagyon érdekes, valamint vicces és tanulságos kérdőív kitöltésével…

 

 

 

 

 

 

 

…amit az SBS Tactical Baits képviselői folytattak a cég egyik kiváló termékének az SBS Soluble All in Flumino Box részletes bemutatásával, amelyekből az előadás végén minden csapat ajándékba kapott egy-egy Box-ot, valamint egy nyakba akasztható kulcstartót és egy termékkatalógust is.

 

 

 

 

 

 

Bemutatták a Box-ban található Pop Up bojlikhoz használható legoptimálisabb végszereléket is…

 

 

 

 

 

 

Minden csapat ajándékot kapott…

 

 

 

 

 

A látogatásról készült rövid beszámolót a következő linken tekinthetitek meg!

http://www.sbsbojli.hu/cikkek/hirek/kapaaaaaaaas-van-sracok

 

Szerda reggel a mérlegelőket teli pontyzsákok várták a csapatoknál, mindenképpen dicséretet érdemel minden csapat, hiszen nagyon ügyeltek a kis horgászok a halak szakszerű eltárolására! A reggeli összegzés szerint az 1. helyen a Ponty Team állt 83,77kg-os összfogással, őket a Carp Hunter Team követte 63,61kg-os összfogással, a 3. helyen pedig a Kis Csávók Team állt 60,43kg-os összfogással. Már a délelőtt folyamán érezhető volt, hogy bizony napról napra egyre melegebb időjárás várható, ezzel együtt a tó keskenyebb részén horgászó csapatok a szervezők és persze maguk a csapat tagok legnagyobb örömére elkezdték fogni a pontyokat, egyiket a másik után.

 

 

A 6. állásban horgászó Nagy Ponty Team tagjaként Filkorn László fogása, 4,4kg…

 

 

…valamint csapattársa, Kucsó Andor egy 7,37kg-os példánnyal

 

 

A 7. állásban horgászó Hell Team tagjaként Balogh László egy csodaszép nyurgával, 6,94kg

 

 

…valamint csapattársa, Székely János egy 3,88kg-os példánnyal

 

 

A 8. állásban horgászó Carp Hunter Team tagjaként Saller András 9kg-os,…

 

 

…valamint csapattársa Matika Patrik 5,4kg-os fogása

 

Az öbölben horgászó csapatokhoz képest már tetemes hátránnyal rendelkeztek a kis horgászok, de ez nem szegte kedvüket, mert nagyon kitartóan dolgoztak, hogy leküzdjék hátrányukat. Mivel ekkorra már az összes csapatnál szinte folyamatos volt a halfogás, a mérlegelőknek igénybe kellett venniük a technika segítségét is. Kézi adó-vevőkkel, walky talky-val kommunikált az öböl és a keskeny rész mérlegelő brigádja, ezzel is gyorsítva fogások pontos adminisztrációját!

 

A délutáni programban a gyerekek saját kezűleg gyártottak maguknak dobócsöveket, a „partról való etetési technikák és praktikák bemutatása” program keretein belül. Ezekhez az alapanyagokat a szervezők, valamint a kecskeméti Kék-Marlin Horgászbolt biztosította.

 

 

Készülnek a dobócsövek, amelyek természetesen nem profi minőségűek, de még is használhatóak voltak…

 

 

 

Ezen programon belül természetesen pontosításra került az általuk már a tábor eleje óta használt eszközök helyes használata is, mint például: dobócső, parittya, etetőrakéta (SPOMB), valamint az etető katapult használata is.

 

 

Jani és a SPOMB…

 

 

…a Kifogjuk Team tagja, Tranker Balázs akcióban

 

Az esti órákban érkezett meg a táborba Albert György horgásztársunk is, aki a partra letelepített televízió segítségével tartott előadást „Nagy pontyok horgászata általában és horgászat a Radután” címmel.

 

 

Először csak szóban…

 

 

…majd volt egy kis kérdezz, felelek is

 

 

A hátralevő részben pedig ment a videózás is, amely közben a gyerekek kérdezhettek is Gyuritól, aki készséggel válaszolt nekik

 

A gyerekek az előadás végén megnéztek egy érdekes videót is, amely Gyuriék horgásztúráját mutatta be részletese, ezekről a tartalmakról DVD-t is kaptak a gyerekek…

 

Csütörtök reggeli órákban már elég meleg volt, ami előrevetítette, hogy az előző napokhoz képest még melegebb, kánikulai időjárás köszönt a tábor lakóira. A délelőtt folyamán sikerült a csapatoknak átlépniük az 1.000 kg-os összesített fogást, aminek mindenki nagyon örült. A reggeli összesítések alapján az 1. helyen a Kis Csávók Team állt 144,77kg-os összfogással, őket kevéssel lemaradva követte a Ponty Team 140,48kg-os összfogással, a 3. helyen pedig a Carp Hunter Team tanyázott 115,35kg-os összfogással.

 

 

A Ponty Team tagjaként, Takács Barnabás fogásával lépték át a táborlakók az 1.000kg-os határt

 

A keskeny részen horgászó csapatok sorban fogták a halakat, viszont az öbölben horgászó csapatoknál észrevehető volt, hogy egyre kevesebb kapást tudnak kicsikarni, talán azért is történhetett, mert egy-két csapat nem győzte etetni a bójáknál forgolódó halrengeteget, valamint nem voltak eléggé koncentráltak az etetéseik.

 

 

Az 5. állásban horgászó Pop Up Team azonban szép fogásokat produkált, a képen Nagy Balázs látható egy 7,6kg-os tövessel…

 

 

…valamint csapattársa Markó Bence egy 4,14kg-os…

 

 

…majd egy 3,88kg-os potykával

 

A tábor vezetői ekkor próbáltak segíteni azoknak, akiknek erre szükségük volt. Ezen a napon érkezett meg a sok 10 kg közeli hal után az első 10+ -os ponty, amelyet a 3-as állásban horgászó Kondor Team fogott.

 

 

Szekera György tükröse pontosan 10,48kg-ot nyomott, ezzel átvette a legnagyobb hal kifogásáért folyó küzdelemben a vezető poziciót

 

Délutánra megérkezett Misó „Maestro” is, akinek segítségével bepillantást nyertek a gyerekek a bojlikészítés rejtelmeibe először persze elméletben, aztán pedig a gyakorlatban is.

 

 

Minden gyerek kivette a részét a csali készítéséből

 

 

Kimérték az összetevőket, keverték…

 

 

… kutyulták…

 

 

…összegyúrták a masszát…

 

 

…kinyomták a hurkákat…

 

 

…kigörgették…

 

 

…és a végén kifőzték…J!

 

Nem sok ideje volt a csaliknak a száradásra, mert egy szemfüles gyerkőc rögtön felcsalizta vele a botját és nem egészen 10 perc leforgása alatt már a matracon feküdt egy ponty, ami a frissen készült csalira érkezett! Amint a többiek tudomást szereztek erről, a szárító ládák tartalma hirtelen megfogyatkozott és szinte mindenki a friss csalival horgászott tovább…J! Kijelenthetjük, hogy Misó „Maestro” boszorkánykonyhája ismét remekelt! Szebbnél szebb halakat emeltek ki a gyerekek a vízből, nagyon sok halat fogtak, amelyeket már komoly feladat volt egy helyben tartani, amely rengeteg munkával járt, de kis segítséggel a gyerekek megoldották ezt is…

 

 

Csizmadia János (Kifogjuk Team) 5,6kg-os fogása

 

 

Hunya Ákos (Kis Csávók Team) 6,02kg-os fogása

 

 

Nagy Balázs (Pop Up Team) 7,65kg-os fogása

 

 

Kucsó Andor (Nagy Ponty Team) 8,47kg-os fogása

 

Péntek reggelre szintén sok halat fogtak a csapatok, az öbölben horgászóknak pedig egyre kevesebb kapásuk volt. A reggeli összesítések szerint az 1. helyen a Kis Csávók Team állt 188,48kg-os összfogással, a 2. helyen a Ponty Team állt 184,99kg-os összfogással, a harmadik helyre pedig a Kifogjuk Team jött fel 168,03kg-os összfogással. Nagyon meleg volt, igazi kánikula és szombatra még melegebb idő volt kilátásban, de a gyerekek nagyon kemények voltak és bírták a kiképzést, bár azért a csütörtöki, pénteki napokon sűrűn ellátogattak a fürdőmedencébe is…J! Pénteken délelőtt minden csapat feszülten számolgatta a részeredményeket, ugyanis délutántól már semmiféle információt nem kaphattak a pillanatnyi állásokról, ami persze minden 10 percben változott, ezáltal senki sem tudta közülük egészen a végéig, hogy pontosan hogyan is áll a versenyben. A hét elején jól működő öböl rész egyre gyengébben muzsikált, folyamatosan jöttek föl a keskeny szakasz csapatai. Remek taktikával és sok etetéssel Újabb 10 kg feletti halat zsákmányolt a 3-as helyen horgászó Kondor Team!

 

 

Újabb 10+ -os ponty, ezúttal Kasnyik Gergely kezében, pontos súlya 11,23kg volt, amivel megerősítette csapata vezető pozícióját a legnagyobb halért folyó versenyben

 

A táborvezetők közül Szente Krisztánnak 1 nappal a tábor vége előtt sajnos el kellett utaznia, ezért a helyét Misó vette át, aki a keskeny részen található csapatokat vette kezelésbe. Ezen a napon a rengeteg halfogásnak köszönhetően nem tartottak a táborvezetők semmiféle előadást, inkább a parton az egyik, majd egy pedig a másik csapatnak segítkeztek. A mérlegelő brigád folyamatosan járt-kelt a parton és egyik halat a másik után mérlegelte, volt olyan is, hogy egymás mellett 4-5 gyerek is halat fárasztott egyszerre.

 

 

Tranker Balázs (Kifogjuk Team) 6,45kg-os fogása

 

 

Takács Barnabás (Ponty Team) 9,08kg-os fogása

 

 

Székely János (Hell Team) 4,9kg-os fogása

 

 

Szekera Tamás (Kis Csávók Team) 8,3kg-os fogása

 

A nap vége felé már szinte minden csapaton megmutatkoztak a fáradtság jelei az egész napos horgászat és a sok kapás miatti kevés éjszakai alvás miatt, valamint hozzáadható a sok késő estébe nyúló beszélgetés és nevetgélés is… Elérkeztünk az utólsó éjszakához és szombaton reggel elindult a véghajrá még hozzá nem is akármilyen! A csapatok minden erejüket összeszedve az utolsó pillanatig horgásztak és a dudaszó előtti és utáni percben is halat fárasztottak. Minden elismerésünk az övék, mert ezen a napon már irdatlan kánikulai meleg volt, amit még árnyékban is elég volt elviselni!

 

12:00-kor a tábor vezetői hangos dudaszóval jelezték a tábor és egyben a verseny végét is. Minden csapat arról beszélgetett, hogy vajon milyen eredményt ért el a versenyben, esetleg hogyan változhatott a péntek délelőtti állás?! Elindult a tábor lebontása, mindenki rendezetten hagyta maga után az elmúlt közel egy hét alatt ideiglenes lakhelyéül szolgáló horgászállását. Megérkeztek a szülők és mindenki nekilátott az „utolsó” tábori ebéd elfogyasztásának, közben a tekintetek a helységben található hosszú asztalon található kupákra és díjakra fókuszáltak!

 

 

Mindenki sietve eszeget…

 

 

…mert az ebédet követően eredményhirdetés

 

Az ebéd elfogyott, megkezdődött az eredményhirdetés. A csapatok díjazása a következőképpen alakult.

 

 

A 2012-es IHP Bojlisuli díjazása várja a leendő tulajokat

 

Az első 3 helyezett csapat kupákkal és értékes ajándékokkal, a legnagyobb halat fogó csapat pedig különdíjjal és szintén értékes ajándékkal térhetett haza. A többi csapatot sem engedtük útjára üres kézzel, mivel végén nekik is járt egy-egy ajándékcsomag…J! Mindenképpen ki kell emelni, hogy a támogatók segítsége nélkül ilyen színvonalon nem jöhetett volna részre a rendezvény, akiknek ezúton is köszönjük, hogy hozzáállásukkal ilyen szintre emelték a rendezvényünket, mindenki sokat tett hozzá ahhoz, hogy a végére kijelenthessük azt, hogy minden szempontból kivételes táboron vagyunk túl!

 

Köszönjük a táborban részt vevő gyerekek nevében Kutyifa Ferenc táborvezetőnek, Seres Gábor táborvezető helyettesnek, Szente Krisztiánnak, Härter Mihálynak, Hudomiet Jánosnak, az SBS Happy Carp Gang-nek, Albert Gyurinak, Id. Csizmadia Jánosnak, Döme Gábornak, Polgár Károlynak, Tari Istvánnak, valamint Szabadi Bálintnak!!! 

 

 

Elérkezett tehát az eredményhirdetés pillanata, Jankovics István tógazda záróbeszédével kezdődött…

 

 

majd Kutyifa Ferenc táborvezető folytatta az eredmények kihirdetésével…

 

Következzen tehát a végeredmény, amelyet erre a mondatra kattintva tudsz megtekinteni!

 

 

A 8. helyezett csapat a Nagy Ponty Team lett, Filkorn László és Kucsó Andor

 

 

A 7. helyezett csapat a Pop Up Team lett, Markó Bence és Nagy Balázs

 

 

A 6. helyezett csapat a Hell Team lett, Balogh László és Székely János

 

 

Az 5. helyezett csapat a Kondor Carp Team lett, Szekera György és Kasnyik Gergely

 

 

A 4. helyezett csapat, éppen csak lecsúszva a dobogóról a Kis Csávók Team lett, Hunya Ákos és Szekera Tamás

 

 

A 3. helyezett csapat kiélezett küzdelemben a Kifogjuk Team lett, Csizmadia János és Tranker Balázs

 

 

A 2. helyezett csapat, végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva a Ponty Team lett, Csicsó Sándor Richárd és Takács Barnabás

 

 

Az 1. helyezett csapat pedig egy eszméletlenül nagy véghajrával és ezzel nagy fordulatot hozott a verseny végére, ők a Carp Hunter Team, Matika Patrik és Saller András

 

 

A legnagyobb halat fogó csapat pedig a Kondor Carp Team lett, amelynek mindkét tagja tudott 10kg-feletti fogást produkálni

 

 

A 2012-es IHP Bojlisuli teljes csapata

 

Őszintén reméljük, hogy mindenki jól érezte magát a 6 napon át tartó táborban, a szervezők és táborvezetők sem gondoltak arra, hogy ilyen kiemelkedően jó hangulatban, problémamentesen és igazán komoly horgászélményekkel és eredményekkel gazdagon zajlik majd le a IV. IHP Bojlisuli!

 

Találkozunk 2013-ban, addig is minden horgásznak „görbüljön”!

 

írta:Izsáki Horgász- és Pihenőpark

fotók:Jankovics Zoltán, Kutyifa Ferenc, Seres Gábor, Novák Dániel