Miért rögtön három? Mert az év második felében csak ez t a három pecát tudtam különböző egészségügyi problémák miatt összehozni. Ami közös a Nagybivalyoson kívül a három pecában az pedig az, hogy mindhárom esetben a King-Baits etetőanyagokat használtam. Tehát ez a három peca az összes, amit a derekam engedett ez alatt a hosszúra sikeredett nyáron.

 

Az első: Augusztusban már nagyon rosszul viseltem a kényszerű otthonüldögélést. Így kapóra jött a XVI. Nagybivalyos Kupa, melyek közül egyet sem hagytam még ki. Ezért úgy döntöttem, hogy derekam ide vagy oda, elindulok, ha nem bírom végigcsinálni, akkor is. Gyorsan megszerveztem a kedvenc budapesti tanítványom Gyula „úr” indulását is, alig  11 éves, és nagyon ügyes pecás.

Az etetőanyag az év elején többször kipróbált, és már itt is működő, King-Baits fűszeres mézes, plusz X-mix Ponty és Ponty Speciál keveréke 3x1 kg arányban.

Az első órában a bepoharazott tizenöt nagy gombóc, kukorica és főtt búza mixre nagyon hamar megjelentek a kárászok és a pontyok.

 

Csontit és pinkit felváltva lőttem a rakós spiccére. Két jobb ponty rögtön a verseny elején eltávozott a túl finom előkével. Ez a két hal nagyon hiányzott a végén - mint utóbb kiderült. Ezután, ha nem is ütemesen, de felváltva jöttek a tenyeres kárászok és a hasonló méretű kispontyok. A szokásos ebédszünet is bekövetkezett, amikor már szinte elviselhetetlen volt a forróság. Az utolsó órában fújni kezdett egy kis keleti szél, ez visszahozta a halak kapókedvét, és a meleg is elviselhetőbbé vált. Ebben az utolsó szakaszban volt egy öt perces időszak, amikor 5-6 kárász is lemaradt közvetlen a merítés előtt. A versenyt lefújták. És érdekes, mintha nem is lenne derekam. Kíváncsian és fáradtan vártam a mérlegelést.

Kiderült, hogy a fogott halaimmal 7040 grammal a 3. vagyok. Költői kérdés: ha nem megy el az a két ponty az elején?! Ez két hónap teljes pihenő után elég jó eredménynek tűnt.

Ráadásul Gyula „úr” megnyerte az ifjúsági kategóriát. Meg kell jegyeznem, hogy ő is a King- Baits etetőanyagot használta.

A második: Újabb egyhónapos szünet után szeptemberben már nem bírtam, és egy hétvégi pecára szántam rá magam. A kedvenc helyemre ültem ki a Bivalyoson: a nagy stég közepére. Csak match botokat vittem a derekam miatt, ezeket le lehet rakni, meg könnyebbek is, mint a rakós. Csúzlival etettem be úgy 25 méterre a szokásos King-Baits keverékkel, de most feldúsítottam kukoricával, búzával, csontival.

Az idő szép, még mindig meleg volt, szél sem nagyon mozgatta a vizet. Kellett egy kis idő, míg az etetésre találtak a halak. De ez után beindultak a kárászok, a karikák. Egy szép dévért is sikerült fogni, néhány helyi kis ponttyal együtt. Nagyon jól szórakoztam ezen a már nagyon várt horgászaton.

A harmadik: Minden évben szervezik két-három versenyt az iskolánk tanulóinak. Ebben a tanévben az elsőre október 16-án került sor. Általában nem szoktam ezen versenyek alatt horgászni, de most nem tudtam megállni… Így beszereltem, és a négyórás verseny két középső órájában rakóssal próbálkoztam. Nagyon hiányzott már ez a peca. A King-Baits etetőanyagból csak két kiló fűszeres mézest és fél kiló Elit X-Mix Carpot  kevertem. Az etetés után rögtön jelentkeztek a halak, érdekes módon túlnyomó részt kispontyok. Kárászt csak egyet-egyet fogtam, pedig a víz a versenypályán inkább kárászos. A két óra gyorsan eltelt, közben persze a gyerekek felmerülő problémáit is orvosoltam: horgot kötöttem, gubancoltam, nádból mentettem. Így a nem teljes két óra alatt a majdnem egy vödörnyi hal egészen jó eredménynek bizonyult. Elégedett voltam.

Összegzés: A három horgászaton a King-Baits etetőanyagok újra és újra bizonyítottak. Ajánlom ezeket a termékeket minden finomszerelékes horgásznak, akár versenyzik, akár csak a konyhára horgászik. Próbálják ki, érdemes. Görbüljön!

 Szabó László