A versenyre eddig bejelntkezett csapatok listája:

 Csapat Név: I. II. Nevezés Státusza
Potykalesők Team Molnár Gábor Binder Zoltán Nevezés Rendezve
WalterLand Team Novák János   Előlegezve
F-S Team Fazekas Tamás Simon Béla Nevezés Rendezve
Haldorádó Team Döme Gábor Sisa József Bejelentkezve
King-Baits I. Team Tari István Nagy László Nevezés Rendezve
King-Baits II. Team Kassai János Tóth Gyula Bejelentkezve
King-Baits III. Team Kalo Zoltán  Kékesi Péter Bejelentkezve
Hal-Világ Team Fenyvesi Attila Noskó Katalin Bejelentkezve
Szlovákia Vígh József   Bejelentkezve
Energo Team Musicz Ferenc Halász Zoltán Bejelentkezve

Még 15 csapatnak lehetőség van a nevezésre!!!

 

I.King-Baits Feeder Csapatverseny 

 

A King-Baits szervezésében kerül megrendezésre a Diósjenői-víztározón 2 fős csapatok részére az első King-Baits Feeder Csapatverseny.

 

A verseny időpontja: 2011.07.16-17. 

A versenypálya kialakítására a víztározó két partján kerül sor.

 

A verseny lebonyolítási rendszere: Az első nap a 2 versenyző két szektorba kerül. Az egyik szektorban az értékelendő halfaj kizárólag a ponty és az amúr még a másik szektorban csak is kizárólag a fehérhalak, keszegfélék. A második napon a versenyzők fordulnak.

 

Értékelés szektoreredmények alapján amely összeadásra kerül. (Példa: Az egyik versenyző pontyozó szektorban szerez egy 2-est, a csapattársa a keszegező szektorban egy 5-öst. Fordulás után 4-es + 7-es. Tehát a két nap eredménye 2+5+4+7=18pont)

A három legkevesebb összpontszámot elérő csapat lesz az első három helyezett. Pontegyenlőség esetén a fogott összsúly dönt.

 

A verseny időtartama: Fordulónként 6 óra.

 

Versenyek részletes programjai:

2011.07.16.

6:00-6:30 Gyülekező és regisztráció

6:30-7:00 Sorsolás

7:00-8:30 Helyek elfoglalása, felkészülés

8:30-9:00 Alapozó etetés

9:00-15:00 Horgászverseny

15:00-16:00 Mérlegelés

16:00 Vacsora

 

2011.07.17.

6:00-6:30 Gyülekező és regisztráció

6:30-7:00 Sorsolás

7:00-8:30 Helyek elfoglalása, felkészülés

8:30-9:00 Alapozó etetés

9:00-15:00 Horgászverseny

15:00-16:00 Mérlegelés

16:00 Vacsora

17:00 Eredményhirdetés

 

A horgászás stégekről történik mindkét szektorban.

A pálya befogadóképessége maximum 25 csapat.

 

Nevezési díj: 30.000 Ft/csapat, amelynek felét a nevezni kívánó csapatoknak 2011.07.10-ig kell a megadott címre eljuttatni rózsaszín postai utalványon. A nevezésről minden csapat részére számlát állítunk ki. 

 

Díjazás: Az első három helyen végző csapat nagy értékű kupában és pénzjutalomban részesül, amelynek összege a nevezett csapatok létszámától függ. 

 

A nevezési díj tartalmazza a verseny időtartama alatt a pályabérletet, továbbá a versenyzők számára minden fordulóban a vacsorát, kupákat, rendezési költségeket. A fennmaradó összeg a jogszabályokban előírt járulékok levonása után maradéktalanul kiosztásra kerül!

A verseny szabályai:

A verseny csapatverseny. 

Horgászni egyetlen feeder- vagy pickerbottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.

Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található. A súlynélküli gubancgátló használata tilos! A végszereléken egyetlen horog lehet.

Az alapozó etetés időtartama alatt – horgászbottal bejuttatható – etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző dudaszóig ki kell venni.

Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint a halradar használata.

Lengőspicces bot használata nem engedélyezett.

Etetni kizárólag kézzel, csúzlival, PVA segédeszközök alkalmazásával és etetőkosárral lehet.

A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége fordulónként 17 liter/fő. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender, pellet, olvadós bojli, stb.) és a horgászföld is!

Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 4 liter lehet/fő, amelyből maximum 1 liter lehet a szúnyoglárva.

A versenyen bojli csak olvadós változatban használható.

A minimális meghorgászandó távolság 10 méter.

Az értékelésbe az egyik szektorban csak a ponty és az amúr, a másik szektorban  minden kifogott hal beleszámít, kivéve ponty és amúr.

A kifogott halakkal kíméletesen kell bánni, és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!

Szektoridegen hal minden esetben bele számít a mérlegelésbe, amennyiben a két  szomszéd versenyző óvással nem él. Az óvás díja 6000 Ft, amely jogos bizonyított esetben, kivizsgálás után vissza jár.  

A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata minden résztvevő számára kötelező! A versenyzők kötelesek sűrű szövésű, nagy átmérőjű merítőt használni a termetes halak szákolása során. Óvjuk, védjük a tavak halállományát!

A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, amelyet a viták elkerülése miatt a szomszéd versenyzők felé a versenyző jelezni köteles. A fárasztás időtartama a lefújás után maximum 5 percig lehetséges.

Befizetési és Nevezési Információ: +3630/995-75-73 , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , www.kingbaits.hu

 

A versenyről videofilm készül.

 

Minden résztvevőnek sok sikert kíván a King – Baits Team!