2009. november 14-én jártam a Budapesten megrendezett Ponty Show-n és ott figyeltem fel a King Baits 2010-es új termékére, a barack- halra. Ez természetesen olvadó bojli, amelyhez vettem még kettő dippet ( fűszer-méz és ponty mix) valamint egy por dippet ( ponty mix ). Akkor rögtön eldöntöttem, hogy ezeket az új termékeket másnap ki fogom próbálni. Másnap (november 15. vasárnap) ellátogattam az általam kedvelt harsányi-tóra. 2009. november 15. Vasárnap reggel 6:00-kor érkeztem a harsányi tóra. Aznap felhős, borongós idő volt és az eső is esett. Gyors kipakolás után összeszereltem a botokat és a három végszerelékemre az új bojlit (barack-hal), a T1-et és a kedvencemet a fűszeres-csirkét tettem fel, természetesen mind a három King Baits termék, amivel az eddigi legnagyobb halamat fogtam (22 kg ponty). Ezeket a bojlikat cserélgettem az egész nap folyamán. Mind három szerelékem 130m körül volt. Az első kapásom reggel 8-kor volt. Gyenge húzós kapás után megakasztottam a halat, ami nem fejtett ki nagy ellenállást nagy sajnálatomra, amit így igen hamar kifárasztottam. A mérlegelésnél derült ki, hogy egy 10 kg-os pontyot fogtam az új bojlival, ami a fűszeres-mézbe volt dippelve. A halon éreztem, hogy jéghideg, valószínűleg ezért nem küzdött úgy, mint ahogyan nyáron szoktak.

A hal visszaengedése után újra feltettem ezt a csali kombinációt és a másik 2 botomon is újra csaliztam. A második kapásra hosszabb ideig kellet várnom, egészen pontosan délig. Ez a kapás már szokványos volt, rögtön elrohant vele. Akasztás után éreztem, hogy ez a hal is 10 kg feletti lesz. A másiknál kicsit hosszabb fárasztás után egy kis segítséggel ezt is sikerrel megfogtam. Ez a ponty is szintén 10 kg volt és az előbbi csali kombinációra kapott. Ezen a napon sajnos már nem volt több kapásom, de a tavon másnak még egy kapása sem volt, és ezért is voltam nagyon elégedett ezzel az új bojlival. 2009. november 21. Az előző hétvége sikere után mentem el ismét horgászni. A három horogra a fűszeres-csirkét, a barack-halat és a T1-et tettem fel az előzőekben említettekkel dippelve és por dippelve. A szokásos 130m-es távolságra dobáltam. Az első kapásom 9 körül volt. A hal igen finoman sípoltatta meg a kapásjelzőt, aztán laza akasztás után a hal nem fejtett ki nagy ellenállást és elég hamar a parthoz ért. Már szákoltuk volna, de sajnos kiakadt a horog a szájából. Megközelítőleg kb. 10 kg-os lehetett. Ismét a barack-halas bojlira jött, ami fűszeres-mézes dippel és ponty mix-es por dippel volt kombinálva. A halvesztés után újra csaliztam és ugyanezt a kombinációt helyeztem fel. A következő kapásra hosszú ideig kellett várnom. Ejtés után rögtön kispanolta a zsinórt.Akasztás után nem éreztem nagynak a halat, szinte semmi erőt nem fejtett ki, nagyon gyorsan a parthoz tudtam húzni és amikor feljött a víz felszínére, akkor pillantottam meg, hogy ez a ponty sokkal nagyobb mint amekkorára gondoltam. A partnál mintegy 10 percig küzdöttem a hallal és a barátom Gabi sikeresen megszákolta. A mérlegelésnél kiderült, hogy ez a hal 13,5 kg-os. 

A nap folyamán sajnos már nem volt több kapásom. Ebben a hideg vízben, másodjára is tökéletesen bevált az új bojli.

Ezzel a képpel a King Baits olvadó bojlijainak az olvadását szeretném illusztrálni hideg vízben (6 fok). Természetesen minden hal a mérlegelés, fotózás és fertőtlenítés után visszakerült az éltető elemébe, a vízbe. Horgász üdvözlettel: Víg András Bogács