Az időpont 2011. április 07-e. A helyszín a maconkai víztározó, gáti szakasza a mélyvízi részen. Ide érkeztünk egy kis tesztelésre István barátommal a hétvégi versenyek apropójáól. A terv szerint, egy-egy feeder botot élesítettünk be. Én egy Medium 3,90m-es botot kb. 60m távolságra, még István egy extra heavy bottal a látóhatárt célozgatta meg. Az alapetetésem a következő volt: King-Baits Method Feeder T1 Szilva-Fahéj Aminobusterrel megkeverve. A csalim szintén [...]

 

Az időpont 2011. április 07-e. A helyszín a maconkai víztározó, gáti szakasza a mélyvízi részen.

Ide érkeztünk egy kis tesztelésre István barátommal a hétvégi versenyek apropójáól. A terv szerint, egy-egy feeder botot élesítettünk be. Én egy Medium 3,90m-es botot kb. 60m távolságra, még István egy extra heavy bottal a látóhatárt célozgatta meg. Az alapetetésem a következő volt: King-Baits Method Feeder T1 Szilva-Fahéj Aminobusterrel megkeverve. A csalim szintén Szilva-Fahéjas Oldódó pellet volt.

A saját összeállításom.

 

István a Komplex Feeder Pakkot használta. A Method Feeder Fish etetőanyagba keverte a pelleteket, amelyeket máj liquidbe áztatott. A csalija a 2011-es újdonság, a Hot Shot Prémium Oldódó pellet volt. Megbeszéltük, hogy kizárólag ezeket a csalikat fogjuk használni.

 

A már megkevert Komplex Feeder Pakk.

 

A beetetés után körülbelül másfél perc kellett az első ponty megakasztásához, amely viszonylag hosszú fárasztás után egy gyönyörű tükörponty személyében mutatkozott meg.

A Hot Shot Prémium pellet hozta az elvártakat.

 

Meghaladta a 7 kg-ot.

 

Ez idő alatt a rövid etetésen már a 4. pontyocskát engedtem vissza. Megszállt az ovoda. laugh

Folyamatos kapásaim voltak a Szilva-Fahéjas pelletre, melyet a saját buszterébe lógattam.

 

A mozzanat...

 

...és az eredménye..

 

Egy újabb delikvens.

 

Az agyamra mentek...

 

Egyértelműen látszott, hogy a T1-es etetőanyag az édes Szilvás Fahéjas buszterrel kombinálva az általánosan megszokott működésétől eltért a mai napon, mert önállón használva a nagyját szokta hozni. Egyébként így év elején nem gond a rengeteg kapás, kimondottan élveztem a mozgalmas horgászatot. A végére öszegyűlt 21 db. Az átlaguk sajnos nem haladta meg a 1,5kg-ot. Ez nem rossz 5 óra horgászat alatt. István eredménye a nagy hal mellet  5 db 2-3kg közötti ponty és 2 hatalmas kárász..

 

Ez se rossz....

 

Összegezve: Egy nagyon jó pecán vagyunk túl. Meglátjuk hoz e valami sikert a szombati versenyen ez a feeder peca, bár azon a versenyen match bottal vagy rakóval kell horgászni.

Üdvözlettel:

Kaba Péter

King-Baits Team